Напоследък, все повече си освобождавам време, за да мога да чета. Забелязах, че увеличих и „приключенията“ до книжарниците. Всеки път, когато мина през някоя книжарница се прибирам с минимум една книга, а това не е много добре за семейния бюджет.

Книгите са нещо специално. Напоследък увеличавам и бизнес книгите, които прочитам или искам да прочета. В тази статия ще споделя с теб три книги за бизнес, които съм прочел. Смятам, че те са задължително четиво за всеки, който се интересува от маркетинг, продажби, лидерство и т.н.

„Биология на Купуването“ на Мартин Линдстрьом

Книгата „Биология на Купуването“ е един истински шедьовър на датския маркетинг специалист Мартин Линдстрьом. В нея той разказва за „най-голямото невромаркетинг проучване в света“. Мартин споделя големи тайни и трикове на компаниите, които се опитват да привлекат вниманието ни в това време на масово облъчване.

Много от откритията му са доста интересни. Например, в началото на проучването си, той споделя един  невероятен факт – пушачите в световен мащаб се увеличават след стартиране на политиката за слагане на гадни надписи и картинки върху опаковките. Питаш се защо? Отговорът се крие именно в „Биология на Купуването“.

„Маркетинг на позволението“ на Сет Годин

Книгата на Сет Годин – „Маркетинг на позволението“ е една от най-продаваните книги в световен мащаб. Всеки занимаващ се с маркетинг е чувал нещо за невероятния  Сет и неговите постижения.

В „Маркетинг на позволението“ той споделя за различните примери и техники, с  които компаниите могат да ни привлекат. Маркетингът на позволението е практика, с която фирмите получават ”разрешение” от потребителите дадени стоки и услуги да им бъдат промотирани и  предлагани.

„Партизански маркетинг“ на Джей Конрад Левинсън

Джей Конрад Левинсън е по-познат като бащата на партизанския маркетинг (герила маркетинг). В книгата „Партизански маркетинг“ той споделя лесни и евтини стратегии за големи печалби на малкия и среден бизнес.

Какво по-необходимо за българските фирми от лесни и финансово икономични начини за по-успешен маркетинг? Не е ли точно това стремежът на всеки един собственик на фирма и на всеки един маркетинг специалист в България – да извлече максимум резултати и рентабилност с минимум средства?

Това са три невероятни книги, а в „морето“ там някъде има още много, които си струват нашето време и внимание. Ти кои книги за бизнес и маркетинг би ни препоръчал? Нещо да сме изпуснали? Коментарите са ни Религия!

Сподели тази статия със своите приятели, ако смяташ, че ще им бъде от полза!

Аптраил Халил

One comment on “3 книги за маркетинг, които задължително трябва да прочетеш!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *